Externe links

Voedingsadviezen

Op deze pagina vindt u adviezen over gezonde voeding.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom, hoe kan ik mijn klachten verminderen?

Berg en Bosch

www.bergenbosch.com

Het Berg en Bosch terrein heeft nu ook een eigen website. Op deze site vindt u meer informatie over de bedrijven die zich hier gevestigd hebben, de historie van het terrein en het actuele huur aanbod op het terrein.

Tevens treft u op de site een parkoverzicht met daarin alle gevestigde bedrijven en een plattegrond van het terrein.

De Fysiotherapeut

www.defysiotherapeut.com

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of, gewoon door ouder worden.

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zo haalt u uit het leven wat erin zit.

De Kapel

www.bergenbosch.com

In de Kapel, een van de meest karakteristieke gebouwen die Berg en Bosch rijk is, is een multifunctionele horecagelegenheid gevestigd.

Stichting Bekkenbodem Patiënten

https://bekkenbodem4all.nl

De Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP) is een belangenvereniging die zich inzet voor mensen met bekkenbodemklachten. SBP doet dit door het geven van voorlichting over klachten als gevolg van een verminderd functioneren van de bekkenbodem.

De klachten kunnen variëren van verlies van urine of ontlasting op onverwachte momenten, tot meer dan acht keer dagelijks naar het toilet moeten, pijn in de onderbuik of bij het vrijen hebben. Ook kun je bij de SBP terecht voor informatie over behandelingsmogelijkheden en hulpmiddelen.

Stop de pijn

www.pfizer.nl

Voedingscentrum

www.voedingscentrum.nl

ZorgDomein

www.zorgdomein.nl

ZorgDomein ondersteunt het zorgproces en de bijhorende communicatie binnen en tussen 1e, 2e en 3e lijnszorgverleners. ZorgDomein slaat een brug tussen huisartsen en het ziekenhuis, de geestelijke gezondheidzorg, ZBC's, diagnostische centra, laboratoria en andere zorginstellingen.

ZorgDomein heeft als missie de (patiënten)zorg te verbeteren door zorgverleners onderling, op een slimme manier, met elkaar te verbinden. ZorgDomein biedt onder andere oplossingen voor het online verwijzen van patiënten, voor het aanvragen van diagnostiek en voor teleconsultatie. ZorgDomein draagt daarmee bij aan een kwalitatief betere en efficiëntere patiëntenzorg in Nederland.

Zorgkaart Nederland

www.zorgkaartnederland.nl

ZorgkaartNederland biedt het meest complete en onafhankelijke overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Alles staat op één plek. Zorgconsumenten hoeven dus niet langer op verschillende websites te zoeken naar de zorg van hun keuze.

Deze website biedt u tevens de gelegenheid om uw zorgverlener en/of een zorgorganiatie (ziekenhuis, praktijk, zorgcentrum) te waarderen. Hiermee helpt u andere bezoekers die op zoek zijn naar een zorgverlener en geeft u zorginstellingen en zorgverleners praktische suggesties voor het verder verbeteren van hun dienstverlening. ZorgkaartNederland biedt u een objectief en betrouwbaar referentieplatform met betrekking tot consumentenervaringen in de gezondheidszorg.

Chronische pijn

Film over chronische pijn en wat je er zelf aan kan doen. Nederlandse vertaling beschikbaar gesteld door PsychFysioOpleidingen. Originele project: GP access and Integrated Pain Service.

Aanbevolen boeken

De mooie voedselmachine van Gulia Enders

Begrijp de pijn van David Butler en Lorimer Moseley

Functioneel urologische en seksuele klachten bij mannen onder redactie van Bert-Jan de Boer en Adrie Heijnen 

Hoofdstuk 9 Anale pijn- en disfunctionele klachten en de relatie met het prikkelbaredarmsyndroom

Hoge nood wordt deugd: verhaal van een Crohn-getuige van Kris de Prins: 
Boekje met waargebeurde vertellingen over hoe een chronische darmziekte je leven bepaalt, afgewisseld met illustraties en scheetjes. Verder is er informatie over het boek te vinden op: www.hogenoodwordtdeugd.wordpress.com

Verborgen vrouwenleed van Marijke Slieker-Ten Hove:
Bekkenfysiotherapeut Marijke Slieker-Ten Hove doet letterlijk een boekje open in Verborgen Vrouwenleed. Het boek behandelt bekken(bodem)problemen zoals urineverlies.

Het Stressbeeld van Christina van der Feltz- Cornelis:
Over de samenhang tussen lichamelijk en psychische aspecten van stress.
Uitgeverij Nieuwezijds ISBN 9789057124051