Digitaal spreekuur

In het digitale spreekuur krijgt u een videoconsult bij de chirurg. Door het videoconsult is een consult bij de chirurg toegankelijker doordat patiënten er niet voor te hoeven reizen. Veel mensen ervaren een videoconsult als kwalitatief beter dan een telefonisch consult door de combinatie van beeld en geluid.

Hoe bereid ik mij voor op een videoconsult?

Het videoconsult is een regulier consult waarbij er geen lichamelijk onderzoek plaatsvindt. Open de instructie email die u heeft ontvangen en klik op de link. Vul de pincode uit de instructie email in bij het inlogscherm. U krijgt een melding van https://mvn.vc dat het programma eenmalig toegang krijgt tot uw microfoon en camera. Geef hiervoor toestemming voordat u verder gaat. U komt terecht in de digitale spreekkamer waar op het afgesproken tijdstip de chirurg verbinding met u zal maken om het videoconsult te starten. Voor meer informatie kijk in de handleiding patiënten die is bijgevoegd in de instructie email.

Wat heb ik nodig om deel te nemen aan een videoconsult?

U heeft een computer, laptop of tablet met camera en microfoon nodig om toegang te krijgen tot het videoconsult. Bij voorkeur geen telefoon omdat dit nog niet goed werkt.

Wat is een pincode?

Uw pincode die u ontvangt in de e-mail heeft u nodig om in te loggen in de digitale wachtkamer.

Is het videoconsult veilig?

Onze leverancier is VisionsConnected. Zij zijn wereldwijd expert op het gebied van beveiligd videobellen. VisionsConnected werkt ook voor de Nederlandse politie en verschillende bedrijven die veilig beeldmateriaal willen uitwisselen. De beelden van uw consult worden niet opgeslagen.

Wat als er een fout optreedt of ik geen verbinding kan maken?

Als u geen verbinding heeft of de chirurg geen contact met u krijgt zal de chirurg u bellen op de bij ons bekende telefoonnummers.